Categorieën
Lifestyle

Voorkom slaapongemak met ergonomische kussens!


Voorkom slaapongemak met ergonomische kussens!
 
Het is wereldwijd een veelvoorkomend probleem, veel volwassenen slapen zeer slecht. Uit onderzoeken blijkt dat meer dan 40% van de volwassenen slaapproblemen ervaart door stress of chronische ziektes. Dit percentage kan enorm gereduceerd worden indien mensen op een ergonomische kussen zouden liggen. Een groot aantal studies heeft aangetoond dat een slechte nachtrust tot medische problemen kan leiden. Van diabetes tot een grotere vatbaarheid voor verkoudheid.
Studies onderbouwen de voordelen van ergonomische kussens

Talrijke studies bevestigen dat ergonomische kussens doeltreffend zijn. Naast dat deze kussens zorgen voor een betere kwaliteit van je slaap, zorgt het ook voor een betere kwaliteit van je dag. Klachten zoals brandend maagzuur en nek- en rugpijn worden voorkomen door het gebruik van een ergonomisch kussen. Daarnaast is deze kussen ook zeer geschikt tegen het snurken. Een ideale oplossing voor jou of je partner! Naar een snurkprobleem is het kussen ook perfect voor mensen met slaapapneu, een stoornis die gekenmerkt wordt door onderbrekingen van de ademhaling tijdens het slapen. Vaak gaat dit gecombineerd met een luid gesnurk.

Over het algemeen lijken wetenschappelijke studies aan te tonen dat ergonomische kussens een positieve rol kunnen spelen bij het verbeteren van iemands slaapkwaliteit, vooral als ze lijden aan chronische medische problemen die een goede nachtrust in de weg staan.
Welk ergonomisch kussen is het meest geschikte kussen voor jou?
Er bestaan enorm veel soorten en maten van deze kussens, waarbij de kussens ook nog verschillende functies hebben. De hoofdkussens zijn meestal algemeen ontworpen, om een bepaalde slaaphouding te verbeteren. Het is daarom handig dat je kussen past bij de houding waar jij normaliter in slaapt.

De meeste ergonomische hoofdkussens zijn bruikbaar voor mensen die op hun rug of zij slapen. Ook voor buikslapers zijn er mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld exemplaren die dankzij een dun model hebben, waardoor zij geschikt zijn voor buikslapers die een ergonomisch kussen willen.