Categorieën
uncategorized

Pand beveiligen

Lees hier hoe ik mijn huis veilig heb gemaakt. Zoiets als een inbraak wil ik niet meemaken evenals schade door brand. Met de huidige middelen kan ik veel vóór zijn. Lees in dit artikel hoe ik mijn woning veilig heb gemaakt.

Veiligheid door licht

Toen ik de eengezinswoning betrok had de woning al goed hang- en sluitwerk. Alle sloten en scharnieren van de ramen en buitendeuren waren van een gerenommeerd merk en hadden dan ook verschillende keurmerken. Dus dat was al dik in orde. Het is van belang dat ik ramen en deuren goed af kan sluiten. Ik wist al dat kwaadwillende inbrekers een hekel hebben aan licht en geluid. In de achtertuin was al een buitenlamp maar deze had z’n tijd gehad, bij de voordeur was het maar donker. Ik ging voordat ik mijn woning inrichtte naar de bouwmarkt voor twee stijlvolle buitenlampen met bewegingsmelder. De buitenlamp in de achtertuin kon ik zo vervangen, de lamp bij de voordeur daarvoor moest een gaatje in de gevel geboord worden voor de elektriciteitskabel, en daarvoor heb ik hulp gehad. In een vrij korte tijd was de woning stukken veiliger, zodra iemand bij een voor- of achterdeur komt, springt de energiezuinige lamp aan.

Veiligheid door geluid

Toen ik bij de bouwmarkt was om de nieuwe buitenlampen te kopen, had ik al bij de elektronische alarmsystemen gekeken. Op zich is het best kwaliteit, en dat tegen een scherpe prijs, maar ik heb besloten om een alarmsysteem te laten installeren door een bedrijf. Dit om verschillende redenen, maar de doorslag voor mij was dat ik geen vals alarm wilde krijgen. Feit is als er vaak loos alarm is dat dan niemand op het alarm reageert als er echt alarm is. In de meterkast heb ik nu een soort van basisstation, en daarop is alles aangesloten. Een bewegingsmelder in huis, de rookmelder, en het systeem is nog uit te breiden met sensoren die alarm slaan als er een overstroming is. Als extra heb ik sensoren laten monteren als iemand de achterdeur tracht te forceren. Als dat gebeurt dan gaat er niet alleen een sirene, maar krijg ik ook een signaal via een app op mijn smartphone. Dit anti-inbraaksysteem kan ik nog uitbreiden, als er bijvoorbeeld een bende met inbrekers in mijn regio actief is, dat er dan een signaal naar een meldkamer gaat.