Categorieën
Bouw

Laminaatvloer

5 redenen om te kiezen voor laminaat

Het aanbod van vloeren is over de afgelopen jaren enorm gestegen. Hierdoor is een keuze maken er zeker niet makkelijker op geworden. Ook heeft ieder vloertype zo zijn voor- en nadelen, waardoor het belangrijk is om van tevoren goed onderzoek te doen om erachter te komen welke vloer het beste bij jou en je huis past. Een algemene favoriet is en blijft de laminaatvloer. Deze vloer heeft een authentieke houtlook, gecombineerd met praktische voordelen én een gunstige prijs. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de voordelen van laminaat en worden er 5 redenen gegeven waarom jij voor laminaat moet kiezen. 

1 Net echt

Zoals eerder genoemd heeft laminaat een authentieke houtlook, wat voor veel mensen die laminaat kiezen van groot belang is. Door nieuwe technieken in de fabricage van laminaat, is het tegenwoordig nog amper te onderscheiden van een echte houten vloer. Het bezit steeds realistischere barsten en scheurtjes die we vinden in echt hout, zelfs het reliëf wordt perfect nagebootst in alle tinten, vormen en maten. Het enige verschil met echt hout is dat het niet daadwerkelijk zo koud aanvoelt. 

2 Geschikt voor iedere ruimte 

Hoewel laminaat voornamelijk voor leefruimtes en slaapkamers gebruikt wordt, is het ook uitstekend geschikt voor keukens en badkamers. Er bestaan namelijk waterbestendige laminaatvloeren met extra bescherming. Laminaat beschikt over naadloze kliksystemen waardoor stof en vuil zich niet kunnen ophopen, wat de vloer ook geschikt maakt voor kinderkamers. Je kan tegenwoordig zelfs je trap bekleden met laminaat!             

3 Eenvoudig onderhoud 

Het eerder genoemde kliksysteem en de beschermende toplaag zorgen ervoor dat laminaat erg makkelijk schoon te maken is. Af en toe een poetsbeurt met een licht vochtige vezeldoek is al genoeg om je laminaatvloer tientallen jaren mee te laten gaan. Het is niet nodig om laminaat grondig te boenen. 

4 Uitzonderlijk sterk

Door de enorm stevige kernplaten en anti-kras laag is laminaat bijzonder duurzaam en slijtvast. Ze zijn bestand tegen onder andere spelende kinderen, de naaldhakken van de buurvrouw en zelfs zware, vallende voorwerpen. Om deze reden wordt laminaat ook steeds vaker in publieke plekken geplaatst waar veel mensen passeren, zoals in winkels. 

5 Snel en makkelijk te plaatsen 

Dankzij het handige kliksysteem, wat dus ook zorgt voor makkelijk onderhoud, is een laminaatvloer erg eenvoudig te installeren. De planken passen als een soort puzzel in elkaar. Om deze reden is er vaak ook geen vakman nodig bij de installatie, wanneer je een beetje handig bent leg je zo binnen één dag een nieuwe vloer neer. Ook wanneer er bijvoorbeeld sprake is van schade zijn de planken makkelijk te verplaatsen en vervangen. 

Schade?

Ondanks dat een van de eerder genoemde redenen om laminaat aan te schaffen de minimale kans op beschadiging is, zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Er is natuurlijk altijd schade die je zelf niet in de hand hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterschade door een gesprongen leiding, dit is lastig te overzien. Wanneer je te maken hebt met waterschade aan je laminaat, is het van groot belang om hier een onafhankelijke vloerexpert naar te laten kijken om de ernst van de schade en de kosten hiervan vast te stellen.